top of page

Machiavellisten: "Målet rettferdiggjør midlene"
Lyve, lage slemme vitser, manipulere for å få viljen din. De er de svarte kantene på vår personlighet. Men for noen mennesker har disse ekle egenskapene overtaket. Møt Machiavellianisten.
Noen som skårer høyt som machiavellianist vil identifisere seg med utsagn som: "den beste måten å håndtere mennesker på er å fortelle dem hva de vil høre", "det er tryggest å anta at alle mennesker har onde tendenser som stiger til toppen" kom når de får sjansen," og "avslør aldri dine sanne motiver for noen med mindre det gagner deg."


Machiavellianisme er oppkalt etter Niccolò Machiavelli, politisk rådgiver for familien Florentine de' Medici fra det femtende og sekstende århundre. Hans politiske taktikk: "Målet rettferdiggjør midlene." Alle effektive teknikker var tillatt, som smiger og løgn for å manipulere andre. Noen hundre år senere kan vi konstatere at mennesker også oppfører seg på denne måten i hverdagen. Machiavellianisme kan enten være medfødt eller tillært.


Dette er hvordan du gjenkjenner machiavellianisme

Machiavellianisten:


· Er kald og kalkulert.

· Bruker bedrag og manipulasjon for å nå mål, for eksempel ved å slanke eller spille på noens skyldfølelse.

· Holder tilbake ting om seg selv for å gjøre et godt inntrykk.

· Har et kynisk syn på verden og synes de fleste er dumme og svake.

· Forvent at andre oppfører seg uetisk, men gjør det mest av alt selv. For eksempel har personer som skårer høyt på dette personlighetstrekket mindre problemer med å bruke dyre klær en kveld og returnere dem til butikken neste dag.

· Eksploderer ikke raskere enn gjennomsnittet. I motsetning til narsissisme eller psykopati, er ikke machiavellianisme assosiert med åpenbar aggresjon.

· Ler av sarkastiske kommentarer, og liker å gjøre narr av andre mennesker.

· I kjærlighet bruker Machiavellianisten også villedende og egoistiske taktikker, som å late som om de er forelsket. Eller å få partneren sin full for å få viljen sin.

· Personer med machiavellianisme lyver oftere enn gjennomsnittspersonen, for eksempel ved innlevering av selvangivelse.


Her møter du Machiavellianisten


En machiavellianist jobber oftere i næringslivet enn i velferdssektoren. Hvis en slik person jobber i helsevesenet, vil han bli spesialist i stedet for allmennlege. Dette viser forskning blant medisinstudenter. I tillegg trives Machiavellianere i et kaotisk arbeidsmiljø. Dette gjør dem i stand til uforvarende å tilrane seg mer makt, siden det er færre regler og mindre tilsyn.

Når en machiavellianist vender seg til den kriminelle veien, er det hovedsakelig innen hvitsnippkriminalitet: det er mye å vinne og sjansen for å bli tatt er liten. Machiavellierens hovedmål er å samle penger, makt og konkurranse. Machiavellieren er derfor lite opptatt av fellesskaps ånd, egenkjærlighet eller familie.18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page