top of page

Hvordan takle svik?Luuk L. Westerhof, M. Sc


Å oppleve svik er bestandig vondt og rokker ved opplevelse av rettferdighet. En medarbeider eller business partner kan se uskyldig ut (se bildet ovenfor), men vet vi virkelig hvorfor vi stoler på hvem?


Å bli sviktet og forrådt er en uheldig sannhet i forretningsverden og personlige liv: Og det kan være en av de mest ødeleggende opplevelsene i livet.


Et svik kan ryste deg til kjernen i din sjel, endre din oppfatning av næringslivet og din plass i den, og undergrave selvtilliten og effektiviteten din - hvis du lar den.

De gode nyhetene er; Du kan overleve.


Du kan plukke opp bitene, riste av deg sjokket og skaden, og komme deg ut på banen igjen til din alvorlige suksess. Slik …


For det første er dette en leksjon om hvorfor du aldri bør la folk komme nær nok til å forårsake nok skade til å begynne med. Ja, det er et nivå av tillit vi må gi for å gjøre forretninger, men noen ganger kan vi bli selvtilfredse eller velge (mot vår bedre dømmekraft) å la dem 'i'.


For det andre må du akseptere at du bommet og raskt vurdere skaden. Var det så ille at du måtte begynne på nytt? Hvis du ble forrådt av en partner, må du finne en annen partner … eller gå ut på egen hånd? Her er en annen leksjon om å sørge for at du har en sikkerhetskopi plan - fordi du vil bli forrådt en dag i fremtiden hvis du ikke allerede har vært det.


For det tredje, ikke gjør det allmenn kjent at du har blitt forrådt. Helst ikke si det til noen, enn kanskje noen få som befinner seg i din innerste kjerne av «trust.» Ellers hold det for deg selv. Ikke gå på sosiale medier og fortell alle hva som har skjedd. Det er her pokerfjeset ditt skal komme inn. Rop, gråt eller skrik privat, men ikke gjør det offentlig.


For det fjerde, ta opp bitene og fortsett fremover. Så smertefullt som det kan være - selv om du trenger å starte på nytt. Husk, du har noen mennesker som vil støtte deg, er der for deg gjennom tykt og tynn, mennesker som du kan stole på uansett hva som skjer.

Ta det ett skritt av gangen.


Noen ganger betyr dette å gjøre en mammut-innsats selv bare for å krype ut av sengen, dusjen, kjolen og møte verden. Men hver dag vil det bli bedre. Bare ta deg god tid. Det vil alltid få deg til å føle deg bedre.


Til slutt revurderer du ditt nåværende nettverk med din ny innvinnende forståelse av hvordan folk virkelig kan være. Skuffende, jeg vet det.

Men du vil være klokere for det.19 visninger0 kommentarer

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page